國立臺灣海洋大學教務處佈告欄
公告總覽 輔系/雙主修 最新公告過期資訊
標題查詢:
公告類別: 徵才
2019 僑外生就業履歷及面試技巧講座!

2019 僑外生就業履歷及面試技巧講座

 

2019 Resume Writing and Interview Skills Lectures for Foreign and Overseas

 

Chinese Students

 

一、活動目的 Purpose

為幫助規劃留臺工作的僑外學生順利展開職涯生活,SIT 人才資料庫計畫將舉辦「就業履歷面試技巧講座」。透過勞動部代表說明留臺工作評點制等相關事項及專業講師指導履歷撰寫及面試技巧,使僑外生能以更完備的知識、輕鬆適應臺灣的就業環境。

To help foreign students and overseas Chinese students get ready for the job hunting in Taiwan after graduation, SIT (Study in Taiwan) Database will hold three different sessions of "Resume Writing and Interview Skills Lectures", representatively at Taipei, Taichung and Kaohsiung.

Representatives from the Ministry of Labor will introduce the “Scoring Criteria for Overseas Chinese or Foreign Student Graduated in R.O.C to Work in Taiwan”. Lectures focus on resume writing and interview skills are included in these three sessions and along with experience sharing by alumni. This is a great chance to get ready for your job hunting in Taiwan and please don’t miss it!


二、活動規劃 Schedule

(一) 活動日期及地點  Date and Place

l    台北:108 年 11 月 27 日(三),13:00-17:00

-臺灣科技大學,綜合研究大樓 RB-102 國會廳

Taipei: November 27. 2019 (Wed.), 13:00 – 17:00

-  Taiwan University of Science and Technology, Comprehensive, Research Building RB-102, Congress Hall

 

l    台中:108 年 11 月 29 日(五),13:00-17:00

-國立中興大學,萬年廳 403 教室

Taichung: November 29. 2019 (Fri.), 13:00 – 17:00

-  National Chung Hsing University, Wannian Hall Room 403

 

l    高雄:108 年 12 月3日(二),13:00-17:00

-義守大學,科技大樓 3801 室

Kaohsiung: December 3. 2019 (Tue.) 13:00 – 17:00

-  Yishou University, Science and Technology Building, Room 3801

 

(二) 報名起迄及方式 Information for Registration

l    報名期間 RegistrationDeadline: 至 108 年 11 月 20 日止

November 20. 2019

l    報名方式 How to Register

線上報名已經開始囉! 請至 TAD 官網透過我們線上報名系統即可報名。Go to our website for on-line registration immediately! (https://sitdatabase.moe.gov.tw/SITWEB/EnewsType.aspx?id=TkMxMCAgICAgIA==)

 

l    免費講座 Free Lectures!


三、活動流程Agenda

 

 

13:00-13:30     30mins  報到 Registration

13:30–13:35    5mins         長官致詞 Remarks by Honorable Guests

13:35–14:20    65mins 僑外生工作評點制說明 Introduction of “Scoring Criteria for Foreign and Overseas Chinese Students to Work in

Taiwan” (Including Q&A )

14:20-15:10 50mins  履歷撰寫技巧(含 Q&A 時間)Seminar on Resume Writing Skills (Including Q&A)

15:10-15:30 20mins  中場休息 Break Time

15:30-16:20 50mins  面試技巧講座(含 Q&A 時間)Seminar on

Interview Skills (Including Q&A)

16:20-16:50 30mins  學長姐經驗分享(含 Q&A 時間)Experience Exchange by Alumni (Including Q&A)

16:50   --  散會 End



共有2個檔案可供下載
檔案名稱檔案大小下載
宣傳海報 1.33 MB 下載
poster 651.11 KB 下載
公告日期:2019/11/18 公告天數:999 預計到期:2022/8/13 本篇由教務處實習暨就業輔導組 陳正龍公告 瀏覽人次:240


Copyright©2014 Office Of Academic Affair NTOU All Right Reserved.
Design by 姚良穎